اسحاق برک: همه جهانیان از اسرائیل متنفرند / قدرت نظامی ایران در حال افزایش است غریب آبادی: اگر مکانیسم ماشه فعال شود، تعامل ایران با آژانس متوقف می‌شود سی ان ان: بازگشت تحریم ها علیه ایران ۳۰ روز طول می کشد گروسی: همکاری ایران با آژانس هنوز رضایت بخش نیست! برکناری مذاکره کننده آمریکایی در پرونده هسته ای ایران توسط ترامپ ادعای اکسیوس: مکانیسم ماشه امروز فعال می‌شود روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق

تحرکات مشکوک آمریکا در مرزهای عراق و سوریه

منابع عراقی می‌گویند، تحرکات اخیر آمریکا در عراق با هدف عملیاتی علیه روسیه در سوریه است. آمریکا همچنین تلاش می‌کند ارتباط ایران بین سوریه و لبنان را از عراق قطع کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۹ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 19
کد خبر: ۲۰۰۲۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه الشرق الاوسط امروز شنبه در گزارشی با عنوان «تحرکات نظامی مشکوک آمریکا در عراق؛ سوریه هدف احتمالی است و گروهها[ی مسلح فعلا] در آرامش» از تلاش آمریکا برای عملیاتی علیه روسیه در سوریه و همچنین علیه منافع ایران خبر داد.

 

الشرق الاوسط نوشت، رسانه‌های محلی در عراق تصاویری از کاروان‌های نظامی آمریکایی را منتشر کرده که در شهرهای متعددی در تحرکند و چندین نشانه حاکی از آن است که گروههای [مقاومت] شیعی «در جریان هستند و از آنها خواسته شده که از تشدید [درگیری] اجتناب کنند».

 

طبق این گزارش، اما سرلشکر یحیی رسول سخنگوی فرماندهی کل نیروهای مسلح عراق در سخنانی تلویزیونی وجود هرگونه تحرکات نظامی آمریکا را رد کرد.

 

اما یک مسئول دولتی [در عراق] به الشرق الاوسط گفت، «این تحرکات محدود به پایگاه‌های خارج از مرزهای عراق است». او گفت، تعدادی از تصاویری از خودروهای آمریکایی یا متعلق به زمانهای قبل است یا متعلق به خودروهایی است که اصلا در عراق نیست.

 

در مقابل، سه شخصیت عراقی که یکی از آنان از سران یک گروه مسلح مستقر در شمال عراق به الشرق الاوسط گفتند، «آمریکایی‌ها در حال بازاستقرار در منطقه هستند. اینها، مقدمات عملیات نظامی است که داخل عراق نخواهد بود». این منبع که هویتش فاش نشد، افزود: گروه‌های مسلح احتمال می‌دهند که هدف راهبردی از این عملیات تغییر قواعد درگیری با روس‌ها در سوریه باشد».

 

این منبع با بیان اینکه «آنچه الان در اختیار داریم صرفاً تحلیل‌هایی بر اساس اطلاعات ناچیز است زیرا آمریکایی‌ها خیلی از عملیات‌هایشان را به بغداد اطلاع نمی‌دهند»، هدف دوم آمریکایی‌ها از تحرکات اخیر را ایران دانست و گفت: «آمریکایی‌ [همچنین] تلاش می‌کنند مسیر کمک‌های ایران به سوی سوریه و لبنان را از خاک عراق قطع کنند... فعلا این همه چیزی است که ما تا الان می‌دانیم».

 

الشرق الاوسط در پایان به سکوت گروه‌های مقاومت عراق در مقابل تحرکات آمریکا اشاره کرد و نوشت، «به طور غیرمعمول، گروه‌هایی که به داشتن مواضع، علیه حضور آمریکایی‌ها در عراق معروف هستند، در قبال تحرکات آمریکایی‌ها، در رسانه‌ها همچنان سکوت پیشه کرده‌اند. یکی از سران "چارچوب هماهنگی" گفت: «سران گروهها اخیراً در خصوص اطلاعاتی درباره تحرکات آمریکا و همچنین پیام ایران مبنی بر اینکه آنچه آمریکایی‌ها انجام می‌دهند - هر چه که باشد- جای نگرانی ندارد، بحث و بررسی کردند»./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار